De la Fonteijne

Business Creators

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Welkom op de site van De la Fonteijne

E-mailadres Afdrukken PDF

'To understand the heart and mind of a person, look not at what he has already achieved, but at what he aspires to' - Khalil Gibran

 


DLF Macro Economic Research

Skyline Montgomerylaan DelftSkyline Montgomerylaan Delft

Oplossingen voor het werkloosheidsprobleem en duurzame groei. Oplossingen voor jeugdwerkloosheid, geen verloren generatie. Minder criminaliteit. Meer mensen zinvol aan het werk.

Recent afgerond onderzoek aan het traditionele Solow groeimodel toont aan dat de implementatie van capital and labor augmented technical progress sinds de introductie al 60 jaar verkeerd wordt geimplementeerd en geinterpreteerd. Het onderzoek is van belang voor banken, CPB-achtigen, Centrale banken en anderen die zich van groeimodellen of DSGE modellen bedienen. Voor een abstract en conclusie zie de economie pagina. Het onderzoek heeft ook serieuze consequenties voor endogene groeimodellen en biedt nieuw inzicht hoe dit aangepakt moet worden.

In zijn algemeenheid laat het onderzoek zien dat er aan economische theorievorming nog veel te verbeteren valt. Het is daarbij teleurstellend om te merken hoe weinig aandacht dit punt krijgt bij universiteiten en andere research instellingen.

 

 

Travaillez, prenez de la peine : C'est le fonds qui manque le moins, maar dat moet dan wel macro economisch mogelijk worden gemaakt.

 

 

Marcel's blog over actuele onderwerpen met een macro economische impact.

Laatst aangepast op donderdag, 16 januari 2020 16:12
You are here Home